čtvrtek 15. srpna 2013

Čísla: Chaos - Rachel Ward

Čísla: Chaos - Rachel Ward

Originální název: The Chaos
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 368
Série: Čísla
Díl: 2
Vydání v originále: 2010
Vydání u nás: 2011












Anotace:
Adam je šestnáctiletý kluk, který se vzhledem neliší od svých vrstevníků. Přesto je naprosto výjimečný. Stejně jako jeho matka i on vidí čísla. Když se někomu podívá do očí, vidí je. Zpočátku nevěděl, co znamenají. V den smrti své matky pochopil, že jsou to data úmrtí. Vede si poznámky ve svém bloku, kam zapisuje informace o lidech, s nimiž se setká, a jejich čísla. Na stránkách se neustále opakuje číslo 112027. Je jasné, že ten den se stane v Londýně katastrofa velkého rozsahu, při níž zemřou tisíce lidí. Osudné datum se neodvratně blíží a Adam se trápí čím dál víc. Neví, co má dělat. Neví, jak varovat lidi, aby Londýn opustili a zachránili si životy. Neodvažuje se o tom nikomu říct, bojí se, že by mu nikdo nevěřil. Ale není sám, kdo o katastrofě ví nebo ji alespoň tuší. Jeho spolužačku Sáru pronásleduje několik měsíců děsivý sen. Vidí Londýn v plamenech, bortící se budovy, mrtvé a zraněné v sutinách. Sára utíká z domova a Adam ji hledá, až ji konečně objeví v jednom squatu. Společně přemýšlejí, jak katastrofě zabránit a jestli je to vůbec možné. Podaří se jim najít způsob, jak lidi varovat? Pokusí se o to? A bude jejich úsilí vůbec k něčemu?

Můj názor:
Druhý díl série Čísla má opět pěknou obálku, kde se kombinují čísla s písmeny. Kniha nenavazuje na konec předešlého dílu. Začíná o několik let později. Vystupují zde dva hlavní hrdinové Adam a Sára.  Sára je mladá dívka, která utíká z domova. Zdají se ji noční můry, kde vidí Adama. Naproti tomu Adam vidí stejně jako jeho máma čísla, které udávají dny úmrtí lidí. Poslední dobou však vidí jen jedno číslo. Ani jeden však netuší, že sny a čísla mají něco společného. Až do doby co jí Adam najde, Postupně přicházejí na kloub snu, který se zdá Sáře a číslu 112027, které vidí Adam. Jediná postava, která zůstala s první knihy je Pavoukova babka. Pro upřesněni Adam je synem Pavouka a Jem. Adam mi velice připomínal svým chováním svého otce. Stejně jako v první knize se zde objevují nadávky. Podle mého názoru kniha díky nim působí více realisticky. I když by se někdy mohli krotit. Kniha se mi četla opravdu dobře. Stránky rychle ubývali a já jen s napětím čekala co se bude dít. Kniha končí dost otevřeně. A já se už opravdu nemohu dočkat dalšího dílu, který jak doufám bude navazovat na tento díl. Pokud máte rádi knížky ve stylu dobrodružství o nějaké tragédii se špetkou nelehké lásky, tak tato kniha je ta pravá.




Autorka:


Rachel Ward bydlí v Bath ve Velké Británii se svým manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Má ráda čtení, časná rána, vegetariánskou stravu, sledování filmů a brambory ve všech podobách. V současné době píše romány pro teenagery a mladé dospělé. Její první román, "čísla" byl zveřejněn v lednu 2009.






Hodnocení:

Žádné komentáře:

Okomentovat