pondělí 12. srpna 2013

Bajky Barda Beedleho - J.K.Rowlingová

Bajky Barda Beedleho - J.K.Rowlingová 

Originální název: The Tales of Beedle the Bard
Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 127
Vydání v originále: 2008
Vydání u nás: 2008


Anotace:
Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera.  

Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi. 


Můj názor:
Tato slabounká kniha je vlastně takovým doplňkem k sérii Harry Potter. Právě tento deník dá profesor Brumbál Hermioně v posledním díle. V knize se nachází pět pohádek, Kouzelník a skákající hrnec, Fontána příznivé sudby, Čarodějovo chlupaté srdce, Králice Alice a chichotající se pařez Příběh tří bratří . Bajky nejsou moc dlouhé a doprovází je komentář Brumbála. Knížka se velice dobře četla a byla také doprovázena obrázky. Mě osobně se líbili všechny pohádky ale nejvíce se mi asi líbil Příběh tří bratří. Knihy od J.K. Rowlingové patří mezi mé oblíbené. Autorka umí velice dobře psát. Tuto knihu bych doporučila všem fanouškům Harryho Pottra.










Autorka:
Joanne Rowlingová, píšící pod jménem J. K. Rowlingová , je britská spisovatelka, známá zejména díky řadě knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi, ale i novele pro dospělé - Prázdné místo. Tato knižní série získala celosvětový úspěch včetně řady ocenění a prodalo se jí více než 400 milionů kopií. Kromě psaní knih o Harry Potterovi je Rowlingová známá také svým životním příběhem, kdy se z života na sociálních dávkách stala během pěti let multimilionářkou. Nedělník The Sunday Times v roce 2008 odhadl její majetek na 560 milionů liber (1,1 miliard amerických dolarů) a označil ji za 12. nejbohatší ženu v Británii. Forbes ji označil jako 48. nejvlivnější celebritu roku 2007. Stala se filantropistkou, podporuje organizace jako Comic Relief, One Parent Families a Multiple Sclerosis Society of Great Britain.

Hodnocení:




Žádné komentáře:

Okomentovat