středa 3. července 2013

Napůl cesty do hrobu - Jeaniene Frost

  Napůl cesty do hrobu - Jeaniene Frost


Originální název: Halfway to the Grave Série: Noční lovci (Night Huntress) 
Díl: první
Nakladatelství: Fantom Print 

Počet stran: 272 
Vydání v originále: 2007
Vydání u nás: 2012 













Anotace:
Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem – pomstou. A přitom doufá, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce bude její otec. Muž, který zničil život její matce. Dříve, než se jí to podaří, je ale zajata Bonesem, upířím lovcem odměn, a přinucena vstoupit do nerovného partnerství. Bones je ochoten Cat pomoci hledat otce, ale pouze pod podmínkou, že s ním začne trénovat. Cat tedy souhlasí, aby ji přitažlivý noční stopař trénoval, dokud se jí bojové reflexy nezostří jako tesáky jejího trenéra. Ale dřív, než si Cat dokáže plně užít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, jí i Bonesovi se vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. A Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem..



Můj názor:
Tato kniha patří mezi mé oblíbené. Je dobře napsaná a čte se rychle. Naprosto mě strhla a to hlavně kvůli hrdinům, kteří mají naprosto dokonalé hlášky ze kterých vážně nemůžu. Další úžasná věc na knize je, že je  nabitá akcí, bojem, sexem a to všechno je dokonale vyrovnáno. Takže se člověk u knihy vůbec nenudí. Nejdříve je to boj na život a na smrt a pak úžasná romantická scéna. A pak, když  dojde na hláška Bonse, tak  člověk pak neví jestli náhodou nečte něco jiného. Smíchy jde člověk až do kolen. Zajímavé je také sledování Cat, které jakýmsi způsobem dospívá do ženy-upírky. Myslím, že autorce se povedlo napsat skvělou fantasy knihu, která se liší od jiných knih s upírskou tématikou. Kniha mě ničím nezklamala. Některé scény jsem si musela pročíst i vícekrát. Takže pokud máte rádi upíry a jiné nadpřirozené bytosti sérii doporučuji, ale spíše starším čtenářům. Těch sprosťáren je tam přece jenom víc, než v jiných knihách o upírech. 



Autorka:

Jeaniene Frost se narodila 13. června 1974 a momentálně žije na Floridě. Patří mezi nejlépe se prodávající autory podle New York Times a USA Today díky své sérii Night Huntress a novelám, které na tuto sérii navazují. Práva na její knížky zakoupilo 14 zemí.  Frost žije na Floridě se svým manželem Matthewem. Kromě psaní má rada čtení, poezii, dívání se na filmy s mnaželem, prozkoumávání starých hřbitovů, speleologii a ježdění autem.  V českém jazyce byla vydána zatím jedna kniha - První rudá kapka (First Drop of Crimson), která patří ke knihám navazujícím na sérii o lovkyni upírů Cat.






Hodnocení:



Žádné komentáře:

Okomentovat