pátek 28. června 2013

Polibek pro Annu - Stephanie Perkins


Polibek pro Annu  - Stephanie Perkins


Originální název : Anna and the French Kiss
Nakladatelství : CooBoo
Počet stran : 334
Rak vydaní originálu : 2010
Rak vydaní u nás: 2012

















Anotace:
Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškeré pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala.




Můj názor:
Polibek pro Annu je naprosto ohromující, úžasná romantická kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout hned po přečtení pár vět. Naprosto jsem se sžila s Annou, která se ocitne v Paříži, kde nikoho nezná a neumí francouzsky. Už jen to, že se příběh odehrává hlavně v Paříží je úchvatné a romantické. Navíc je to příběh obyčejných lidí a ne nějakých nadpřirozených bytostí a stvůr. V knize se vyskytuje i pár francouzských slovíček a tak jsem zjistila, že nejsem až zas tak ztracený případ  po čtyřech letech flákání v hodinách francouzštiny. :D A hlavní hrdina Étienne St. Clair je prostě dokonalí. Každý kdo tuhle knihu četl si ho určitě zamiloval. Alespoň u mě to platilo. Knížka se určitě hodí na letní pohodové čtení a všem ji doporučuji. Opravdu stojí za to si jí přečíst.





Autorka:
Stephanie Perkins je autorka knih pro dospívající čtenáře. Narodila se v Jižni Karolíně, vyrostla v Arizoně a na univerzitu chodila v San Franciscu a Atlantě, Nyní žije v horách Asheville uprostřed Severní Karolíny se svým mužem v dome, který má téměř sto leta každý jeho pokoj je vymalovaný jinou barvou duhy. Celý život pracovala s knihami - nejprve jako prodavačka, pak oa nyní jako spisovatelka. Ve všední dny ji spolehlivě najdete za stolem, jak píše a pije jeden šálek kávy nebo čaje za druhým. O víkendu kouká na filmy a čeká, až se herci políbí, Věří, že ve všech knihách a filmech by mělo být  polibků co nejvíc.



Hodnocení:


Žádné komentáře:

Okomentovat